Visceral osteopati 2

Ordet «visceral» betyr indre organer i kroppen som for eksempel lever, nyre og blære. Visceral osteopati er et felt innenfor osteopatien hvor man undersøker og behandler bindevevet rundt indre organer.

Når du puster, går og strekker deg vil også de indre organene bevege seg. Denne bevegelsen forplanter seg igjen fra bindevevs strukturer til andre strukturer i kroppen. Optimal helse avhenger av harmonisk bevegelse mellom organene og andre strukturer i kroppen. Innen visceral osteopati brukes skånsomme teknikker for å stimulere til økt bevegelse av organene, deres opphengssystem (ligamenter), bindevev, nerver og blodomløp. I tillegg vil andre faktorer som emosjonelle problemer bli adresser.

Det er mange grunner til at organene mister sin bevegelse. Det kan være fysiske traumer, operasjoner, infeksjoner, dårlig holdning, dårlige matvaner eller graviditet/fødsel. Når organene ikke er frie til å bevege seg, men er fiksert til en annen struktur må kroppen kompensere. Dette igjen kan gi opphav til spenninger og den kroniske irritasjonen kan føre til problemer i muskelskjelett, nerve, vaskulære, respiratoriske og fordøyelsessystemet.

Følelser kan sette seg i indre organer

Våre følelser påvirker vår helse. Følelser kan for eksempel sette seg som spasmer i galleblæren, refluks, oppkast og magesår. Når hjernen registrere negative følelser så blir det sendt informasjon organene. Organene sender dermed igjen informasjon til hjernen som resulterer i en dårlig spiral. Motsatt så kan et organ som er ute av balanse stimulere til emosjonelle problemer. Visceral osteopati kan bryte denne spiralen og stimulere til bedre helse og harmoni i kroppen.