Arrvev (keisersnitt)

Arrvev i mage og bekken regionen etter operasjon eller betennelse forårsaker spenninger mellom organene, reduserer fri bevegelse og kan forårsake smerte. Derfor er det viktig å få det behandlet.

Alle kroppene våre er avhengige av fri bevegelse, for å jobbe optimalt. De fleste av våre organer i bukhulen (inkludert de kvinnelige reproduksjons organene) er dekket med en bukhinne som gjør at organene kan gli fritt mens de holder dem på de riktige stedene. Etter en operasjon reagerer kroppen og danner arrvev som skaper adhesjoner. Nesten alle pasienter får disse adhesjoner, men ikke alle opplever symptomer.

Dannelse av arrvev starter allerede noen dager etter operasjonen, men symptomene kan være måneder eller år å forekomme. De vanligste symptomene er smerte, tetthetfølelse og redusert muskelstyrke og mobilitet. Mer alvorlige bivirkninger kan være redusert organfunksjon og komplikasjoner ved operasjoner senere i livet.

Fordi arrvevet krymper under helbredelsen, kompliserer det bevegelsen og blod og nerveforsyning av organene. «Reparasjonscellene» som utgjør arrvevet, skiller ikke mellom de forskjellige organene, så det er ikke unormalt at organene «kleber» seg sanneb. Derfor kan du lett oppleve symptomer og smerter langt fra operajonsstedet.

Osteopater behandler alle typer arrvev med manuell behandling, hvor arrvevet blir strukket og «ødelagt» for dermed å gjenopprette mobilitet og fjerne smerte.