Smerter i hoften kan ha sitt opphav fra mange forskjellige strukturer i kroppen. Ikke bare fra hofteleddet og omkringliggende muskler og sener, men også fra en rekke andre mer fjernliggende strukturer. Det er derfor viktig å avdekke om smertene kommer fra andre strukturer enn hoften, for eksempel rygg eller bekken.

Det er et nært samspill mellom funksjonen i bekkenet og hofteleddet. Ofte ser vi pasienter som tror de har problemer med hoftene, når faktum er at ledd i bekkenet skaper problemene.

Bekken og Hofteplager

Skjevt eller stivt bekken kan føre til nedsatt bevegelighet i hofteleddene og motsatt. Derfor må begge områder vurderes nøye for å finne om den egentlige årsaken til plagene er bekkensmerter eller hoftesmerter.

Imidlertid når det gjelder smerter som kommer lokalt fra hoften så er de vanligste plagene vi ser:

  • muskelsmerter (myalgier)
  • hofteartrose
  • slimposenetennelse
  • muskelstrekker
  • senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk

En osteopat bruker ulike teknikker for å gjenopprette normal bevegelighet i bekken/hofteregionen. Siden en osteopat alltid ser på kroppen som en helhet kan også behandlingen være på et helt annet sted en symptomene er. Osteopaten er opptatt av å finne den egentlige årsaken til hofte/bekken plagene dine og ikke bare behandle symptomene.