Forskning viser at 80% får smerter i ryggen en gang i livet. De fleste gangene vil smertene bedre seg i løpet av noen dager, men ca 85 %vil ha gjentatte akutte episoder med smerter i ryggen.

En vanlig historie fra pasienter er ofte at de bøyer seg ned og plutselig får en akutt spasme og smerte i ryggen.

Osteopater vurderer og undersøker hele kroppen. Under en osteopatisk undersøkelse er det vanlig å finne mange dysfunksjoner og spenninger i kroppen. Individuelt vil hver av dem være tolererbare og man vil ikke merke dem. Men kombinert kan det være at det blir for mye belastning for kroppen totalt.

Diagnose og behandling: Vi evaluerer struktur og funksjon av kroppen holistisk. Osteopater har til formål under diagnose og behandling å identifisere og behandle årsaken til smerten (f,eks muskel skade, ledd låsninger, prolaps, slitasje etc). Vi ønsker også videre å forstå hvorfor ryggen/nakken har blitt sårbar for belastning og gjennom adekvat behandling hindre at det skjer igjen. Osteopater behandler ledd, muskler, bindevevsnettverket, sirkulasjonssystemet og nervesystemet med ulike teknikker tilpasset pasientens tilstand.

Ryggen har også en fremside! En stiv nakke eller rygg kan f,eks komme fra benlengdeforskjell, hofte,bekken, fot, arrvev etc. Det er for eksempel bred erfaring med at behandling av bindevevsnettverket på fremsiden av kroppen kan gi smerter i rygg og nakke.